Logo Sarasin Clinic

1. Wat kost Botox?

Botox is een merknaam voor een algemene productcategorie die spierontspanners heten.

De prijs van een Botox behandeling is afhankelijk van het aantal zones dat behandeld wordt.

De prijs voor 1 zone is 150 euro, 2 zones is 250 euro, 3 zones is 350 euro. (dergelijke zones is enkel wanneer men het bovenste deel van het gelaat behandeld, namelijk: voorhoofd, frons, kraaienpootjes).

Sarasin Clinic prijzen botox

2. Wat is één botox-zone?

Botox wordt meestal gebruikt voor behandeling van rimpels in het (voor)hoofd:

Elke zone apart kost €150 maar doe je ze allemaal tegelijk dan betaal je €350

3. Wat is Botox eigenlijk?

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert.

4. Is een Botox behandeling veilig?

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel dat in de geneeskunde al meer dan 30 jaar gebruikt wordt. De botuline toxine werkt alleen op de behandelde spiertjes en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

5. Zijn er eventuele bijwerkingen van Botox?

In de eerste week kan het wat gevoelig zijn. Een stijf gevoel daar waar geprikt is en soms een zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Al deze (normale) bijwerkingen zijn met circa 10 dagen weer verdwenen. 

In minder dan 1% van de gevallen kan het voorkomen dat er wat krachtvermindering ontstaat in de spiertjes die de wenkbrauwen optillen. Hierdoor kan de wenkbrauw enkele weken iets lager komen dan gewenst. 

Dit komt alleen voor indien de voorhoofdsrimpels worden behandeld (daar is dus geen risico op bij de behandeling van kraaienpootjes en fronsrimpel).

Vandaar het belang om uw injectables behandelingen te laten uitvoeren door ervaren artsen.

Wanneer er complicaties optreden na een botox behandeling dan is dit steeds van voorbijgaande aard omdat de krachtige werking van de botox zijn effect verliest na 3 maand.

6. Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling op zich duurt circa 5 à 10 minuten. Een gesprek met de cosmetisch arts gaat daar altijd aan vooraf, dit duurt ongeveer 30 minuten. Het is belangrijk dat u eerst alles goed bespreekt met de arts zodat we de juiste dosis en behandeling kunnen toepassen.

 7. Is de behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een speldenprikje. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn. Het eerste kwartier na de behandeling kan het lijken of je enkele kleine muggenbeetjes in je gelaat hebt. Dit komt door de injectie van de botox en zal na een halfuurtje nog nauwelijks zichtbaar zijn.

8. Hoe kies ik een kliniek voor mijn Botox behandeling?

Wij raden je aan te kiezen voor een kliniek met een goede reputatie. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel ervaring de cosmetisch arts heeft, welk merk botuline toxine (Botox) wordt gebruikt en waar je terecht kunt met jouw vragen. Bij Sarasin Clinic werken we enkel met de meest ervaren artsen. Zowel in chirurgische procedures als in cosmetische behandelingen zoals injectables.

Wij werken met de merken Botox & Azzalure.

9. Wanneer is het effect van een Botox behandeling zichtbaar?

Botox begint te werken enkele dagen na de behandeling. Na 2 weken is het effect maximaal. De rimpels zijn dan al veel minder diep, de huid wordt in de weken hierna steeds gladder. 

10. Hoelang blijft het effect zichtbaar?

Gemiddeld 3 maanden. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen.  Eens u met de behandeling zou stoppen dan zal u na 3 tot 4 maand terugkeren naar de situatie zoals u de laatste keer uw behandeling liet uitvoeren.

botox gaat rimpelvorming tegen en werkt preventief tegen diepe rimpels die u na verloop van tijd nooit meer uit de huid zal krijgen. Vele vrouwen laten daarom meer en meer preventief een botox behandeling uitvoeren.

11. Wat zijn adviezen na een Botox behandeling?

  • Vermijd om de behandelde zones te masseren of erop te wrijven gedurende 24 uur na je behandeling. 
  • Gedurende 4 uur na de behandeling mag je niet extreem vooroverbuigen en geen inspannend werk doen. 
  • 24 uur na de behandeling mag je niet zonnebaden, onder de zonnebank of in de sauna gaan. Kleine zwellingen zullen in de uren na de behandeling verdwijnen. Eventuele kleine blauwe plekjes mag je voorzichtig camoufleren.

Heb je nog meer vragen over Botox? Je bent van harte welkom deze te stellen tijdens een vrijblijvend intakegesprek met onze cosmetisch arts.

Wil je nog meer te weten komen over botox / BTX / spierontspanners?

Misschien ben je dan wel geïnteresseerd in volgende blogberichten:

Info & Afspraken

Heeft u nog vragen over Botox / spierontspanners of andere behandelingen? Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op: 09 278 36 30 | 0476 68 97 99

Ons secretariaat is elke dag geopend!

Reserveren kan online:  klik hier voor een afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart