Logo Sarasin Clinic

Correctie van misplaatste prothesen

(deze eerder misplaatste prothesen zijn niet door ons uitgevoerd)

Een borstvergroting met behulp van siliconenimplantaten is een populaire ingreep. De operatie zelf lijkt gemakkelijk uit te voeren. Daarom zijn er veel artsen die een borstvergroting uitvoeren. Maar een goede chirurg is noodzakelijk. Vermijd een correctie van misplaatste prothesen!

Het implantaat afstemmen we af op de anatomie van de patiënt. Indien de wens van de patiënt niet overeenstemt met zijn of haar anatomie, moet je extra aandacht besteden aan het bespreken van de risico’s of complicaties. Zowel op korte termijn als op lange termijn.

Prepectorale plaatsing (*) is de meest eenvoudige techniek. Dit kan er in het begin goed uitzien, maar is bijvoorbeeld gevoeliger voor kapselvorming.  Alles wat lichaamsvreemd is, zoals een borstimplantaat,
wil het lichaam automatisch isoleren. Het lichaam maakt dan een kapsel aan, dat zich nestelt rond het gehele implantaat, betekent dit.

Na verloop van tijd kunnen er verzakkingen of rimpelvorming voorkomen aan de zijkanten van de borsten.

Vaak zien we na enkele jaren – veel eerder dan de patiënt had verwacht – deze resultaten: afbeelding 1.

Gelukkig kunnen deze gebreken worden gecorrigeerd! Voor magere patiënten is het niet aangeraden om grote implantaten op een prepectorale locatie te plaatsen.

Ook bij een subpectorale plaatsing  (*) zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden: de positie van het implantaat is veiliger, en het risico op kapselvorming is kleiner.
De spier moet echter precies in de juiste hoeveelheid worden losgelaten. Om te voorkomen dat deze het implantaat uiteindelijk naar boven en naar buiten belasten (afbeelding 2).

Het wordt nog moeilijker wanneer er aan de ene kant een subpectoraal implantaat en aan de andere kant een prepectoraal implantaat is geplaatst (afbeelding 3).

Gelukkig kunnen we al deze gebreken verhelpen met behulp van geavanceerde technieken:

  • borstlift
  • kapselvorming verwijderen
  • adjuvante lipofilling
  • borstplooi reparatie enz…
  • Semi-permanente medische tatoeages kunnen de littekens bedekken

Beter voorkomen dan genezen: u heeft er in de eerste plaats dus alle belang bij, om uw borstchirurg zorgvuldig te kiezen

(*) prepectorale borstreconstructie: bij deze methode plaatsen we het implantaat over de spier. Dit betekent dat er weinig tot geen sprake is van spiervervorming of pijn in verband met de ingreep. Bovendien hoeft de spier niet door te snijden. In plaats daarvan plaatsen we het implantaat direct onder de huid.

(*) subpectorale plaatsing: bij deze methode plaatsen we het implantaat onder de grote borstspier. Deze methode geeft minder kans op kapselsamentrekking. Daarom verkiezen we dit bij vrouwen met een dunne vetlaag, bijvoorbeeld.

 

 

 

Maak hier jouw afspraak!

Afbeelding 1:

Correctie van misplaatste prothesen

Beide implantaten zijn verzakt; links is er kapselvorming met een misvormd implantaat en er is een te grote ruimte tussen de borsten.

Afbeelding 2:

Correctie van misplaatste prothesen

Hier zijn de subpectorale implantaten te hoog geplaatst.
Wanneer de patiënt zijn armen omhoog doet, bewegen de implantaten helemaal mee tot aan het sleutelbeen.

Afbeelding 3:

Correctie van misplaatste prothesen - voorfoto

Rechter implantaat is subpectoraal geplaatst, het is naar boven en naar buiten verschoven.
Linker implantaat is prepectoraal geplaatst: er is verzakking ontstaan en de tepel kijkt naar boven.

Afbeelding 4:

Correctie van misplaatste prothesen resultaat

Na correctie aan beide zijden.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart